2 min read

Svein Roger har skrevet kampreferat fra Gutter 16 Elites to siste seriekamper.

Les mer nedenfor.

Sterk avslutningshelg for HBBKs elitegutter.

Denne helgen spilte HBBKs elitegutter 2000 sine siste to seriekamper for sesongen. Det var duket for en tøff avslutning, siden lørdagens kamp var mot Kjelsås, som vil bli nummer 3 i serien. Kjelsås kom fra en meget sterk ettpoengsseier mot BK Miners på bortebane. BK vil bli nummer to i serien, og var identisk med søndagens motstander. HBBKs gutter har vært sterke både i kamp og på trening i det siste, og var innstilte på å gi Kjelsås hard kamp. Det skulle vise seg å bli en skikkelig basketballkamp med spenning til siste slutt. HBBK-gutta vant den første perioden 19-18 og den andre 16-12. Da en av de sentrale spillerne til HBBK, Simen Sulland, kom i feiltrøbbel å måtte sitte på benken hele tredje periode, fikk Kjelsås sine høye spillere litt for enkel tilgang til kurven. Før siste periode ledet Kjelsås 52-49, men da HBBKs kaptein og point guard, Christopher Vosgraff, bestemte seg for at dette skulle styres inn til seier, fikk HBBK en strålende start på den siste perioden. De scoret 8 poeng uten at Kjelsås fikk ballen i kurven. Med 4 minutter igjen og opparbeidet ledelse på 67-60, begynte håpet om en overraskende og sterk seier å melde seg, men da både Anders Minde og Michael Sarkkinen måtte ut med 5 feil, jevnet det seg ut. Da gutta likevel dro hjem seieren 71-69, var det til stor applaus og jubel.

Mot BK søndag måtte laget greie seg uten Tobias Bråten, som etter en sterk lørdagskamp måtte «kaste inn håndkleet» pga skade. HBBK-gutta gikk hardt ut. Halvveis i første periode var en ledelse på på 10-4 opparbeidet etter strålende spill både i forsvar og angrep. Dessverre kom det noen dommeravgjørelser som fort svekket mulighetene. Michael Sarkkinen fikk kjapt 4 feil, og dette resulterte i tap av en viktig brikke i flere deler av spillet. HBBK ledet 14-13 etter første periode, men til halvtid hadde BK ledelsen med 36-28. Da Sarkkinen ble satt på igjen, knappet HBBK innpå, men på slutten av perioden fikk han sin 5 feil, og var dermed ute. HBBK-gutta skal ha ros for å stå på hele veien inn. Anders Minde måtte også ut med 5 feil halvveis i den siste perioden, så sett på bagrunn av kampens gang, var tapet 65-52 ikke nok til å ta vekk gleden over mye bra spill mot laget som blir nummer 2 i serien.

Gutta som spilte i helgen: Tommy Stenberg, Marius Rasmussen, Christopher Vosgraff (40p), Michael Sarkkinen(21p), Håkon Rolfsøn (2p), Tobias Bråten, Jan Svardal, Simen Sulland (50p) og Anders Minde (10p).