NM-Kval: Referat

Svein Roger har skrevet en oppsummering fra helgas NM-kvalifisering. Les mer nedenfor.

Det ble bare nesten for Hønefoss BBK i NM-kvalifiseringen.

I helgen forsøkte Hønefoss BBKs gutter 2000 å kvalifisere seg for U-16 NM. Fredag kveld var BK-Miners motstander. Disse to lagene møttes i seriekamp for bare to uker siden, og HBBK-guttene hadde BK i kne, men ble slått helt på slutten. Denne gangen var HBBK-guttene sjanseløse. Ikke fordi de spilte spesielt dårlig, men BK-Miners hadde dagen da alt lyktes. De spilte sin beste kamp noensinne. Det er ikke ofte et 16-årslag scorer mer enn 15 3-poengere i en og samme kamp, og i tillegg hadde tosifra nesten like lange skudd som gikk i mål. 106-36 var stygge sifre, men med slik skyting av mange spillere, blir det nesten umulig å spille godt nok forsvar.

Lørdag var først Kjelsås motstander. Dette er et lag HBBK-gutta både har tapt for og slått denne sesongen. En god start ga ledelse 21-13 etter første periode, mens det halvveis sto 31-31. Dessverre ble kampen ødelagt av en dårlig tredje periode. Da ville nesten ingenting gjennom kurven, og selvom siste periode ble jevnspilt, lyste tapet 47-65 mot spillerne ved kampslutt. Puljekampene utviklet seg slik at med seier over Persbråten i den siste kampen, ville NM-plassen være sikret. Flott start med fantastisk uttelling i første rekke av Michael Sarkkinen, ga ledelse 47-34. Nok en gang ble det en dårligere tredje periode. HBBK-gutta slet med å få uttelling på de gode sjansene, mens Persbråten lyktes med alt de prøvde på. De fyrte f.eks av et skudd i siste sekund, men siden ballen hadde forlatt handa da sluttsignalet gikk, ledet de for første gang i kampen med 59-57 før siste periode. Da HBBK-gutta tok ledelsen tilbake umiddelbart i den siste perioden, trodde mange på seier. Det berømte «lokket» på kurven kom, og et ufattelig tungt tap 81-71 avsluttet kvalifiseringen. Det er tungt å tape mot et lag man føler seg litt bedre enn. Innsatsen og spillet i denne siste kampen høstet de mange lovord for fra basketpersoner med «litt tyngde» som satt ringside. Dessverre var NM-eventyret over før det fikk begynt på ordentlig.

Gutta som spilte kvalifisering i helgen: Michael Sarkkinen(59p), Christopher Vosgraff(34p), Håkon Rolfsøn, Tobias Bråten, Benjamin Rovelstad (2p), Jan Svardal, Marius Rasmussen, Simen Sulland(36p) og Anders Minde(23p).

Svein Roger Eriksen

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.