Info2015 – Et tilbakeblikk

30. desember, 2015by Tomas Johansen

Vi har laget et lite tilbakeblikk fra 2015.
Les det i pdf-fila her :2015 et tilbakeblikk

eller les hele teksten nedenfor.

2015 – Et tilbakeblikk

Nok et år er over i historiebøkene og vi synes det er på sin plass med en liten oppsummering om hva som har skjedd i Hønefoss Basketballklubb i løpet av 2015.

Vi startet året med å arrangere Skolecupen i januar og februar. Totalt deltok det nærmere 40 lag i turneringen som gikk over fem dager i Ringerikshallen og på Veienmarka. Til slutt ble det seier til Tyristrand jenter og Hole gutter i Ungdomsskoleklassen, mens gullet gikk til Tyristrand jenter og Sundvollen gutter i Barneskoleklassen. En stor takk til alle som hjalp til med arrangementet !

Siste helga i januar åpnet endelig Ringerikes nye storstue, Hønefoss Arena, dørene. En fantastisk flott hall som legger godt til rette for mange ulike aktiviteter. For vår del betød dette at treninger og kamper ble flyttet fra Ringerikshallen til Hønefoss Arena.

Seriespillet ble avsluttet i mars og vi kunne glede oss over at damelaget ble seriemester i 2.divisjon. Gutter 15 Elite mistet sluttspillplassen med knapp margin.

I mai reiste Gutter 15 Elite til Basketballfestivalen i Gøteborg. De hadde en lærerik tur med flere gode kamper. Det ble avholdt årsmøte i klubben i midten av mai. Robert McCarthy trakk seg tilbake etter mange år som klubbens leder, en stor takk rettes til Robert for innsatsen ! Årsmøtet foregikk uten dramatikk og styret ble gjenvalgt, med unntak av at Magnus Herstad ble valgt som leder og dermed erstattet Robert McCarthy.

Selv om seriespillet og årets turnering var over var det en del aktivitet i juni. I begynnelsen av måneden ble det arrangert Basketskole ved Hvalsmoen transittmottak. Rundt 20 ivrige deltagere var med. HBBK deltok for andre året på rad på arrangementet Midtsommer i Hønefoss. Vi hadde stand på torget med kurv og stor aktivitet ! På årets sommeravslutning ble Thomas Mørk kåret til ”Årets HBBK-er” for sitt store engasjement i klubben. Etter sommeravslutningen tok vi en velfortjent sommerferie.

Til sesongen 2015/2016 meldte HBBK på fire lag til ordinært seriespill, 3.divisjon menn, Gutter 16 Elite, Jenter 16 og Gutter 15. I tillegg har vi en stor gruppe minispillere som deltar med to lag i Easybasketarrangementer. Nytt av året er en treningsgruppe for barn som går i 2.-4.klasse, noe som har vist seg å være et populært tiltak ! Trimgruppa for voksne damer holder også koken og trener en gang i uka på Veienmarka.  Vi fikk også gleden av å ønske Mikhail Antonov velkommen som trener for Gutter 15 og spiller på herrelaget !

Før treningene startet opp igjen ved skolestart ble det arrangert Åpen hall i Hønefoss Arena. Dette arrangementet var åpent for alle som ønsket å prøve basketball.  Spillere fra jente- og guttelaget deltok med lag i Ringeriksmaraton og fullførte på tiden 4.01.04 ! I begynnelsen av august ble det endelig  montert nye høydejusterbare kurver i gymsalen på Veienmarka ungdomsskole. I tillegg ble det montert nye kurver på Hov ungdomsskole. Kostnadene på ca 110.000 kroner ble dekket av HBBK gjennom tilskuddet vi fikk fra Gjensidigestiftelsen i desember 2014.

I september var det rekordtidlig seriestart og alle våre fire lag i ordinært seriespill kom i gang med kamper. Vi deltok med to lag, Gutter 16 Elite og Jenter 16 i Bærum Open midt i september. Guttene tapte i kvartfinalen, mens jentene spilte seg fra til finale i B-sluttspillet. Tradisjonen tro hadde HBBK stand, med kurv, på Ringeriksdagen den første helga i måneden.
Det ble avholdt ekstraordinært årsmøte i oktober hvor vi besluttet å starte opp en Idrettsskole (barneidrettsgruppe) i klubben. Denne gruppa organiserer barneidrett for barn under skolealder. Pr i dag er det en gruppe som trener en gang i uka i gymsalen på Helgerud skole. Hvis ønskelig er det mulig å starte opp flere slike grupper så lenge det er noen som vil ta på seg treneransvaret.
I løpet av september ble det arrangert sekretariatskurs for foreldre/foresatte på gutte-og jentelagene. Vi tror på at dette var nyttig, selv om vi gjerne skulle hatt med noen flere enn de som møtte opp. Sekretariatsoppgavene er en viktig del av hjemmekamparrangementene og det er flott om flere kan dele på dette.

I tillegg til seriekamper ble det i november avholdt aspirantdommerkurs for spillerne på gutte- og jentelagene. Totalt ble det godkjent 18 nye aspirantdommere.

Årets siste måned ble en aktiv måned for HBBK. På hjemmesiden hadde vi adventskalender med daglige, historiske tilbakeblikk. Vi håper dette var med på å gi våre nye medlemmer en innblikk i noe av klubbens historie.

9.desember åpnet vi gymsalen på Veienmarka for barn og unge fra Hvalsmoen transittmottak. Rundt 40 store og små kom med buss til Veienmarka og viste en utrolig stor glede og takknemlighet over å få være med på denne aktiviteten. Det var godt å se hvor lite som skal til for å glede mennesker som har hatt det tøft og vanskelig. Dette var et arrangement som gjorde godt for både deltagere og arrangører. Vi ønsker å videreføre samarbeidet med transittmottaket i 2016. En stor takk til de som hjalp til !

I midten av desember fikk vi på nytt en fantastisk førjulsgave fra Gjensidigestiftelsen. I 2014 fikk vi 233.000 kroner til prosjektet ”Økt basketballaktivitet i Ringeriksregionen”. Med disse midlene har vi blant annet fått nye kurver på Veienmarka, Hov og i Hønefoss Arena, i tillegg til fire utendørskurver som blir montert til våren. I 2015 ble vi tildelt 320.000 kroner til prosjektet ”Hønefoss Streetbasketbane”, noe som betyr at det vil bli etablert en fullverdig utendørsbane sentralt i Hønefoss !!!

Juleavslutningen samlet 120 spillere, søsken og foresatte på Veienmarka. En flott avslutning på året!
Siste helga før jul deltok Gutter 16 Elite i NM-kvalifisering, men klarte ikke å kvalifisere seg til sluttspillet til tross for to gode kamper mot Kjelsås og Persbråten.

HBBK har i løpet av 2015 mottatt i overkant av 31.000 kroner fra Norsk Tippings Grasrotandel. Pr i dag er det 52 personer som gir sin Grasrotandel til HBBK ! Tusen takk.
Det koster deg ikke noe å gi denne andelen til klubben, så registrer deg gjerne !
For å gi din Grasrotandel til HBBK kan du sende sms ”Grasrotandelen 976161653” til 2020.

Til slutt vi jeg, på vegne av styret, takke trenere, lagkontakter, spillere og foreldre/foresatte for innsatsen i 2015 ! Vi håper det fortsetter slik i 2016 !

Godt nytt år !

Med sportslig hilsen Tomas Johansen, Sportslig leder.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/honefhln/public_html/wp-content/themes/oxigeno/views/prev_next.php on line 10
previous
Ringblad.no : Bare nesten i NM-kvaliken

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/honefhln/public_html/wp-content/themes/oxigeno/views/prev_next.php on line 36
next
Ringblad.no : Romjulstilbud for basketballfrelste