23. september, 2023

Årene i Eliteserien

Årene i Eliteserien :

Sesongene 95/96, 96/97, 97/98, 98/99, 99/00:

Klubbens damelag rykket opp til daværende Hovedserien etter sesongen 1994/95. Trener for opprykkslaget var Ola Gravem Knutsen.

Damelaget spilte i Hovedserien/Eliteserien i fire sesonger : 95/96, 96/97, 97/98 og 98/99. De tre første sesongene med amerikanske David Oliver som trener, assistert av Tomas Johansen. Det fjerde året var det amerikaneren Willard Sims som trente laget.

Damelaget hentet to amerikanske spillere til sesongen 97/98. Overraskelsen var stor da Kimberly Cummings og Rebecca Morris plutselig forlot Hønefoss midt på natta midtveis i sesongen. Ingen visste noe før de plutselig var borte. Via en av Askers amerikanske spillere kom vi i kontakt med Becky Huinker i USA. Hun viste seg å være svært interessert i å hjelpe klubben og kom til Norge på kort varsel. Med Becky på laget kjempet damene seg frem til bronsemedaljer i sluttspillet.

Damelagets to  beste sesonger var i 97/98 og 98/99 da de tok bronse i sluttspillet. Sølv i Norgescupen ble det i 97/98.

På grunn av klubbens økonomiske tilstand måtte det dessverre velges om det skulle satses på dame- eller herrelaget foran sesongen 99/00. Valget falt på herrelaget, noe som førte til at damelaget ble trukket fra eliteserien.

Herrelaget spilte i nasjonal 2. Divisjon 96/97 under ledelse av amerikaneren Roy Porter.

Herrelaget vant den nasjonale 2. Divisjon i 97/98 og rykket opp til Eliteserien. Laget gikk ubeseiret gjennom sesongen. Hovedtrener Ola Gravem Knutsen, assistert av Tomas Johansen.

I sin debutsesong i Eliteserien i 98/99 overrasket herrene mange med å bli nummer fire i grunnserien og spille seg frem til semifinale i sluttspillet. I semifinalene ble det tap for Ulriken og dermed tok HBBKs herrelag bronsemedaljer i sin første sesong i eliteserien. Hovedtrener var Ola Gravem Knutsen, assistert av Tomas Johansen.

HBBK hadde en amerikansk spiller på herrelaget i sesongen 98/99, nemlig Adam Taylor. Adam var en stor og sterk spiller som scorte mange viktige poeng og ikke minst plukket ned enormt mange returer. I tillegg til Adam var Fred Erlandsen en meget viktig spiller for laget.

Sesongen 99/00 spilte herrene også i eliteserien. Pga en anstrengt økonomisk situasjon kunne vi dessverre ikke forlenge kontrakten med Adam Taylor. Sportslig ble ikke denne sesongen ikke like bra som den forrige, uten amerikansk importspiller fra sesongstart ble det i tøffeste laget. En gledelig ting var at vi via David Swan (tidl trener i Ulriken) kom i kontakt med to spillere som gjerne ville spille gratis for klubben mot å få dekket reise og opphold i Norge. Styret besluttet å hente over Chris Blissett og Eric Landrett. Begge var forsterkninger for laget, men kanskje spesielt Chris. Trener for laget sesongen 99/00 var Willard Sims, assistert av Tomas Johansen.

Foran sesongen 2000/2001 hadde klubben ett håp om å komme med i Basketligaen (BLNO) med herrelaget, men vi nådde ikke opp. Hovedgrunnen var den økonomiske situasjonen. I og med at vi ikke kom med i BLNO ble herrelaget ”lagt ned” etter sesongen 99/00.