21. februar, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat 3K mot Kolbotn

2 min read

Ny overbevisende seier til Hønefoss BBKs damer mot Kobotn.

I bortekampen mot Kolbotn før jul, vant HBBK-damene hele 83-35, så selvom 4 spillere måtte melde forfall til helgens kamp av forskjellige grunner, var det kun seier som var godt nok da kampen startet i Hønefoss Arena i helgen. Riktignok scoret Kolbotn de første 2 poengene, men det ble fort klart at Kolbotndamene ikke maktet å henge med de gangene HBBK-damene satte opp farten. Rykket til spesielt Elin Kvisgaard Gulbrandsen, er det ikke så mange basketdamer i Norge som kan måle seg med. Dette vet de andre på laget, og i denne kampen fikk Elin mange gode baller å jobbe med. Dette resulterte i hele 24 poeng, og siden Lise Løken, Inger-Lise Ruud og Maria Erlandsen også alle kom opp i tosifra poengsum , ble det til slutt en ny solid seier på 89-30. Perioderesultatene 22-9, 21-10, 18-7 og 28-4 forteller om overlegenhet hele veien. Damelaget har en god miks av unge «lærende» spillere, og spillere med solid rutine etter flere år i eliteserien. I denne kampen ble også Tuva Rotherud fra 14-årslaget spurt om hun kunne tenke seg å være med. Hun ville gjerne være med, og bidro også med 8 poeng. I denne kampen fikk de som var tilstede oppleve mange fine kombinasjoner, og gode langskudd. Det blir viktig å jobbe videre med å være sterke på «driver» såvel som på skudd, fordi dette gjør det vanskeligere for motstanderen å velge forsvarstaktikk. I forsvar bidrar Ida Hamremoen sterkt med sin rutine og sterke «utboksinger», mens Elin K. Gulbrandsen og Lise Løken viser hvordan man kan stjele ballen i forsvar. Det er på disse områdene de rutinerte spillerne har spesielt mye å tilføre laget. Vårsesongen blir spennende, og dersom uventede tap unngås, sikter laget mot opprykk til 2. divisjon.

Spillerne i helgens kamp med scoren: Elin Kvisgaard (24p), Tuva Rotherud (8p), Lise Løken (18p), Ida Hamremoen (6p), Inger-Lise Ruud (19p) og Maria Erlandsen (14p).

Svein Roger Eriksen

Ida Hamremoen 46 år (t.v) og Inger-Lise Ruud 45 år holder et imponerende godt nivå, og bidro sterkt til en ny storseier.
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.