21. juni, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat fra helgas kamper

2 min read

Full pott for Hønefoss Basketballklubb.

De aldersbestemte lagene i Hønefoss Basketballklubb hadde en flott helg.

IMG_4468

Bilde fra kampen HBBK 2 mot Sandvika 2

Spiller nr 10 er Even Hannestad, Håkon Rolfsøn stopper skudd, Lars Hagen nr 13, Marius Rasmussen nr 14 og Vegard Bonsaksen lengst borte.

Les mer nedenfor.

Lørdag var elitelaget til klubben i aksjon mot Nesodden på bortebane. Nesodden var et nytt bekjentskap, og framstod som et meget jevnt og godt besatt lag. Kampen var jevnspilt hele veien, og selv om BBK fikk en 5-poengs-ledelse like før slutt, klarte Nesodden å utligne helt på tampen med full uttelling på straffer. Kampen gikk til forlengning, og heldigvis klarte HBBK-gutta å krige seg til en ettpoengsseier 62-61. Dette medfører at laget har tre strake seire i eliteserien. Disse spilte kampen for HBBK: Tommy Stenberg, Marcus Svenskerud, Christopher Lunde (22p), Håkon Rolfsøn (6p), Tobias Bråten, Benjamin Rovelstad (6p), Lars Kr. Hagen (4p), Simen Sulland (12p) og Anders Minde (12p).

Søndag var det jentene som var først i ilden i Ringerikshallen mot Bøler. Jentene fikk denne gangen til en god start, og var i føringen fra første stund. Kanskje det var en fin oppladning med tur for å være tilskuere til fredagens Idol. Da de også klarte å score i siste sekund før halvtid, også kalt ”at the buzzer”, var det stor stemning i hallen. Jentene gjennomførte sin klart beste kamp for sesongen, og dro hjem en klar seier på 33-25. Jentene stilte med fullt lag: Maria Erlandsen (2p), Synne Fossbråten (4p), Seham Sorour (11p), Julie Lesjø (12p), Mia Johansen (4p), Mariell Lindstadhagen, Hana Dzogovic, Sandra Kvamme og Amalie Odu.

Andrelaget for gutter 2000, spilte kampen etter mot Sandvika 2. Etter en litt nervøs start, løsnet det virkelig for gutta. Anført av en bedre og bedre Vegard Bonsaksen, vartet gutta opp med over-raskende godt forsvarsspill, og etter hvert satt angrepene også godt. Det ble satt stor fart framover, og mange lekre kombinasjoner fikk opp jubelen på tribunen. Dette var et ”sjumilssteg” framover for dette ”nye” laget, og med lignende spill blir det helt klart flere poeng utover i sesongen også. Et morsomt poeng er at alle spillerne kom på scoringslista. Gutta oppdaget på slutten at en ikke hadde scora, og de ville gjerne gi ham muligheten på slutten. Jaran Lebesby klarte å finne en god posisjon og scoret med et flott skudd, til stor jubel fra alle de andre. Gutta som spilte denne kampen var: Håkon Trume (6p), Jaran Lebesby (2p), Håkon Rolfsøn (7p), Magnus Ekaas (2p), Even Hannestad (8p), Vegard Bonsaksen (19p), Lars Kr. Hagen (12p), Marius Rasmussen (1p) og Henrik Floa (2p).

 

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.