21. februar, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat fra helgas kamper

3 min read

Svein Roger har skrevet en oppsummering fra helgas aaldersbestemte kamper. Les mer nedenfor. 

Alle Hønefoss Basketballklubbs aldersbestemte lag i aksjon.

Jentelaget til HBBK serieåpnet denne helgen mot uhyre sterke Sandvika i Ringerikshallen. Selv om Sandvika-jentene straks tok initiativet i kampen, gledet HBBK-jentene publikum med gode angrep med flotte kombinasjoner. Dessverre fant ballen altfor sjelden veien gjennom kurven. Jentene kjempet godt i forsvar, men kunne ikke hindre Sandvika i å gli ifra sakte, men sikkert gjennom den første og andre perioden. I den tredje perioden gikk angrepene ikke like bra som i de to første periodene. I den siste perioden gled det bedre igjen, så selv om det ble et altfor stort tap for jentene, viste de såpass mye bra at det kan forventes adskillig flere scoringer i kampene som kommer. Jentene må bare bygge videre på alle de gode angrepene de fikk til i denne kampen mot et meget sterkt lag. Sluttsifrene 12-73 gir ikke et riktig bilde av kampen. Hadde HBBK jentene fått 32 poeng, ville nok det speilet kampen bedre. HBBK-laget besto av Synne Fossbråten (1p), Maria Erlandsen (7p), Mariell Lindstadhagen (2p), Sandra Kvamme, Mia Johansen, Hana Djogovic og Amalie Odu (2p).

Gutter 2000 var neste lag ut i Ringerikshallen. Dette er et nytt lag som sesongåpnet forrige helg. Denne gangen møtte de Nittedal. Laget viste allerede fra hoppballen at de hadde lært mye av deres første kamp, og leverte en fin førsteperiode og ledet 9-8. Kampen var jevnspilt hele veien, og stillingen før siste periode var 32-32. Dessverre fikk Nittedal millimeterne på sin side på slutten. Hønefossgutta måtte se resultattavla vise 36-41 ved kampslutt. Selv om det ble et tap, viste gutta så mye bra i kampen at tapet ikke var så vanskelig å fordøye. Med fortsatt god jobbing på trening, vil det helt sikkert bli stadig bedre uttelling i kampene også. Laget bestod denne gangen av disse: Håkon Rolfsøn (15p), Jan Svardal, Andreas Kleveland, Magnus Ekaas, Michael Sarkkinen (12p), Henrik Floa, Alfred Pedersen (3p), Anders Pettersen (2p) og Håkon Trume (4p).

Gutter 99 møtte så Skien Ghosts i sin andre seriekamp. Det var et meget bestemt og velspillende HBBK som satte i gang i denne kampen. Skien spilte soneforsvar, og det er noe nytt for spillerne fra HBBK å spille mot slikt forsvar. Det er først i 16-årsklassen det er lov med soneforsvar, og siden laget stort sett bestod av spillere fra 2000-elitelaget, er det heller ikke noe de har trent på. Laget fant mer og mer ut av hvordan de kunne komme gjennom også slikt forsvar. Laget vant klart alle periodene, og oppviste tidvis glimrende samspill og flott forsvar. Det var et svært fornøyd lag som kunne takke for kampen med de solide sifrene 70-31 lysende fra resultattavla. Laget stilte med disse gutta: Vegard Bonsaksen (7p), Christopher Lunde (17p), Håkon Rolfsøn (2p), Lars Kr. Hagen (6p), Simen Sulland (25p), Michael Sarkkinen (5p), Benjamin Rovelstad og Anders Minde (8p).

Lørdag kveld møtte 2000-elite Bøler på deres hjemmebane. Etter en noe ”treg” start, fikk laget til sitt spill, og Bøler ble slett ingen målestokk for laget. Da HBBK-gutta fikk sving på sitt spill, kom Bøler stadig på etterskudd og feilet. Dette førte til at to av de beste på laget ble utvist, og da ble det ren overkjøring og en vanvittig seier på 107-37, kunne tas med hjem over Sollihøgda. Disse stod for dette sterke resultatet: Marcus S. Svenskerud (2p), Benjamin Rovelstad (4p), Christopher Lunde (43p), Håkon Rolfsøn, Lars Kr. Hagen (5p), Simen Sulland (35p), Michael Sarkkinen (6p) og Anders Minde (12p).

 

Svein Roger Eriksen

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.