17. juli, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat fra jentelagets to kamper i helga

3 min read

Svein Roger har skrevet litt fra jentelagets to kamper i helga. Les mer nedenfor.

JENTER 2001 HADDE TO TØFFE KAMPER I HELGEN.

Lørdag dro 5 jenter til Engebråtenhallen for å spille mot Kjelsås. Med Mia Johansen langtidsskadet og Maria Erlandsen i London for å besøke sin storesøster, var heldigvis de øvrige jentene friske og raske. Jentene var innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen. Spare på kreftene, og ellers bruke alle time-outene for litt hvile. En grei start, og helt jevnt halvveis i perioden. Dessverre ble det noen for enkle scoringer for Kjelsås i den siste halvdelen, slik at de ledet betryggende 22-9 etter første periode. Halvveis i kampen ledet Kjelsås 36-15. I den tredje perioden begynte jentene virkelig å få sving på forsvars- arbeidet, men dessverre fikk de 8 poeng i mot i løpet av ett minutt på slutten. Alle disse poengene kom fra den samme spilleren, som traff på alt hun prøvde. I den siste perioden viste jentene årets beste forsvar i 7 minutter. De ledet da perioden 8-2, men i løpet av de siste minuttene maktet Kjelsås å komme tilbake. Dette skyldtes nok i første rekke at det var slutt på kreftene hos HBBK-jentene. Kjelsås scoret på fast-breaks og vant 65-32. Bushira viste flott straffeskyting med 3 av 4. Hun traff på de 3 første!

Søndag var det klart for nye kamp hjemme mot TNT- Towers fra Tønsberg i Hønefoss Arena. 8. klassingen Malene Grannegaard og 7. klassingen Cathrine Fornæss hadde sagt seg villig til å være med på laget. Dette er to spillere med flott utvikling, men det er ikke så lett å komme inn når man ikke har vært med på trekk og litt spesielt forsvarsarbeid på trening. Jentene fikk litt spilletid, og viste at de har mye fint «inne», samtidig som det ga litt pusterom for de eldre spillerne. Det er helt sikkert gunstig for videre utvikling å prøve seg litt sammen med jentelaget, når man er så tøffe som Malene og Cathrine. Kampen var egentlig forholdsvis jevnspilt, men TNT-jentene hadde et par meget gode skyttere, slik at de halvveis ledet 24-13. I den tredje perioden fikk jentene igjen sving på forsvarsarbeidet, og med ett minutt igjen, hadde de kuttet inn på ledelsen. De var kun 5 poeng bak, men dessverre fikk TNT en 3-poenger «at the buzzer». HBBK-jentene gikk friskt ut i den siste perioden, og hadde et initiativ. Dessverre fikk jentene noen skjebnesvangre balltap etter 4 minutter, og full uttelling for TNT-jentene. De scoret 10 poeng på rad. HBBK-jentene avsluttet bra og vant de siste 5 minuttene 5-4. TNT-jentene kunne ta med seg en komfortabel 49-34 seier hjem til Tønsberg.

I begge kampene er følelsen at jentene henger mye bedre med enn resultatene viser, og med noen justeringer, er det slett ikke umulig med revansje på de to lagene i deres neste møte.

Jentene som spilte i helgen med scoren: Sandra Kvamme (21p), Sofia Jarstad (2p), Samara Isak (2p), Mariell Lindstadhagen (25p), Malene Grannegaard, Bushira Natabi (17p) og Cathrine Fornæss.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.