29. mai, 2023

Kampreferat G00 Elite og Vest

Svein Roger har skrevet kampreferat fra helgas kamper for Gutter 00 Elite og Vest. Les mer nedenfor.

sistenov g00

En seier og ett tap for Hønefoss Basketballklubbs gutter.

Lørdag møtte HBBKs elitelag i 2000-klassen, eliteseriens klare leder, Asker. Uten lagets viktige senter, Simen Sulland, som måtte melde forfall, ble det relativt stor høydeforskjell på lagene. Siden Asker også er et meget velskolert lag, og kanskje best i Norge, visste man at dette ville bli en tøff kamp, men laget var innstilt på å stå på hele veien. De første 3 minuttene ble jevne (6-5), men så fikk Asker virkelig sving på sakene, samtidig som HBBK-gutta ikke traff på fine sjanser. 25-8 etter første periode var ”styggere” enn spillet skulle tilsi. I pausen ble forsvarsarbeidet vektlagt, og andre periode ble noe av det beste laget har prestert i sesongen. HBBK-gutta vant perioden 15-12. I den tredje perioden ble det igjen mye bom, men det føltes godt å få en god siste periode også. HBBK vant denne perioden (12-9). Alt i alt en kamp som var langt bedre enn den forrige helg, så selv om det ble en klar seier på 65-39 til Asker, var det mye å glede seg over.

Disse spilte kampen for HBBK: Michael Sarkkinen (5p), Christopher Lunde (20p), Håkon Rolfsøn (2p), Tobias Bråten, Benjamin Rovelstad (6p), Lars Kr. Hagen og Anders Minde (6p).

Andrelaget for gutter 2000, spilte søndag borte mot Nittedal. Dette var et revansjeoppgjør, siden HBBK tapte tidligere i høst i Ringerikshallen. HBBK-gutta har hatt stor framgang i kampene etter det tapet, så håpet om revansje var så absolutt tilstede. Fokus ble satt på forsvar før kampstart, og gutta spilte sjeldent bra forsvar i den første perioden, og vant denne 14-0. I den andre perioden mistet gutta mye fokus, og slapp Nittedal litt for mye inn i kampen, og de vant faktisk perioden 17-14. En grundig gjennomgang av hvordan man skulle spille forsvar ble gjort i pausen. De to siste periodene ble gjennomført nesten til ”punkt og prikke”. Disse to periodene vant HBBK til sammen 25-4, og en overraskende stor revansje på 49-21 gledet alle supportere og spillere. Seieren kunne egentlig vært enda større. Morsomt at to spillere, Snorre Strandberg og Sander Jensen, debuterte på en utmerket måte. Et annet poeng er at 7 av spillerne er født i 2001, så neste sesong vil nok et nytt lag være med i seriespill, nemlig et 2001-lag.

Gutta som spilte denne kampen var: Håkon Trume, Jaran Lebesby, Tobias Bråten (7p), Magnus Ekaas (2p), Even Hannestad (2p), Vegard Bonsaksen (32p), Lars Kr. Hagen (4p), Sander Jensen, Snorre Strandberg, Alfred Pedersen, Jan Svardal og Henrik Floa (2p).