21. februar, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat G16 Elite : Seier og tap

2 min read

Svein Roger har skrevet litt fra helgas to kamper for G16 Elite. Det ble tap for Kongsberg på lørdag og seier over Bislet på søndag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les mer nedenfor.

Hønefoss BBKs elitelag i 2000-klassen med ett tap og en seier.

Lørdag spilte HBBKs elitelag mot BK Miners fra Kongsberg i Hønefoss Arena. BK Miners er så langt ubeseiret i eliteserien, så HBBK-gutta visste at dette ville bli en tøff kamp, men de var nok en gang innstilt på å gi BK hard kamp. Du verden for en start det ble. Solid forsvar og godt angrepsspill førte til overraskende ledelse 18-12 etter første periode. Innbitt fighting i andre periode førte faktisk til at laget ledet 32-24 halvveis. Laget startet godt også i tredje periode, og med litt under 2 minutter igjen av perioden, ledet HBBK 44-33. Dessverre fikk BK full uttelling på overgang til fullbanepress, og i tillegg lyktes de med ”alt” perioden ut. For første gang i kampen, ledet de ved periodens slutt (47-44). En god start på siste periode der først Christopher Vosgraff og så Simen Sulland puttet viktige 3-poengere, førte gutta opp i ledelsen igjen. Skulle en liten sensasjon finne sted? Kampen bølget fram og tilbake, men med 2 minutter igjen, fikk BK tilrevet seg en ledelse. Dessverre måtte HBBK-gutta innse at det ble et 61-69 tap, men de leverte årsbeste og hadde BK i kne. Den korte 2-minutters-sekvensen på slutten av tredje periode ble nok avgjørende denne gangen, og her må laglederen være med å dele på ”skylden”. En time-out burde nok vært tatt for å gi tips.

Søndag var Bislet på bortebane utfordringen, og her var nok HBBK-gutta favoritter. Heldigvis inn-fridde gutta. De tok initiativet umiddelbart, og en grei ledelse 26-13 etter første periode, ble øket til 42-25 halvveis. En god tredje periode førte til ledelse 66-41 før siste periode. Seierssifrene 80-55 lyste mot glade gutter etter endt kamp. I denne kampen klarte Michael, Christopher, Simen og Anders alle å score tosifra med poeng, og det faktum at så mange ”meldte seg på”, ga Bislet problemer i forsvar. HBBK-gutta kan se tilbake på et løft spillemessig denne helgen, så det kan bli spennende framover.

Spillerne som spilte i helgen: Håkon Rolfsøn, Christopher Vossgraf (57p), Tobias Bråten (bare lørdag), Anders  Minde (18p), Benjamin Rovelstad (4p), Simen Sulland (41p), Michael Sarkkinen (19p), Jan Svardal og Tommy Stenberg (bare søndag).

 

Svein Roger Eriksen

Fornøyde gutter etter seier mot Bislet. Bak fra venstre: Tommy Stenberg, Simen Sulland,

Jan Svardal og Anders Minde. Foran fra venstre: Benjamin Rovelstad, Christopher Vosgraff, Håkon Rolfsøn og Michael Sarkkinen.

 

 

 

 

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.