12. juni, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat G16 Elite

2 min read

Svein Roger har skrevet litt om lørdagens kamp mot Kjelsås og søndagens kamp mot Nesodden. Les mer nedenfor.

En seier og ett tap for HBBK-guttelaget i helgen.

I helgen spilte Hønefoss BBKs gutter 2000, som spiller i Østlandets eliteserien, to kamper. Lørdag var det kamp mot Kjelsås, som slo ut HBBK i semifinalen Bærum Open forleden, på deres hjemmebane. Det var en revansjelysten gjeng som helt fra ankomst i hallen var fokuserte på arbeidsoppgaver. En fantastisk god start med solid forsvarsarbeid, gjorde sitt til at Kjelsås nok ble «tatt på senga». En strålende første periode ga solid og overraskende 20-11 ledelse, og da laget klarte å opprettholde samme fokus i andre periode, kunne laget ta pause med 32-15-ledelse halvveis. Selvom alle var enige om å fortsette samme gode fokuserte spillet i den tredje perioden, skulle det vise hvor fort det kan svinge i basketball. Kjelsås ble invitert inn i kampen og vant perioden 12-3. Heldigvis fikk en prat før siste periode ting på plass igjen, og HBBK innkasserte en sterk og overraskende 53-39-seier. Dette ble en klassisk lagseier, og Michael Sarkkinen, Christopher Vosgraff, Simen Sulland og Anders Minde klarte alle å score tosifret i løpet av kampen.

Søndag var det klart for ny kamp i Hønefoss Arena mot Nesodden. Dette laget ble det en seier og et tap mot i fjorårets serie, så en tett kamp var ventet. Det skulle fort vise seg at marginene slett ikke var på HBBKs side. Selvom laget slett ikke var på samme nivå som lørdag, var kampen resultatmessig jevn til godt ut i andre periode. Da Michael Sarkkinen måtte sitte pga feiltrøbbel, og HBBK-gutta stadig tok feil valg, fikk Nesodden svært billige scoringer gjennom «fast-breaks». En dårlig periode gjorde at sjansen for seier ble skuslet bort. Kampbildet fortsatt inn i tredje periode, slik at Nesodden hadde en altfor stor ledelse på 66-25 før den siste perioden. Heldigvis hjalp det noe med en prat før den siste perioden, og HBBK-gutta avsluttet med en jevn siste periode. Tapet 80-37 sved likevel, og laget har kun en gang tidligere vært i nærheten av et slikt tap. Nå blir det viktig å jobbe for å få mer stabilitet fra kamp til kamp videre utover i sesongen.

Gutta som spilte i helgen: Tommy Stenberg, Magnus Ekaas (2p), Michael Sarkkinen(13p), Christopher Vosgraff(18p), Håkon Rolfsøn(2p), Tobias Bråten(2p), Benjamin Rovelstad, Jan Svardal, Simen Sulland(21p) og Anders Minde(32p).

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.