23. februar, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Kampreferat Gutter 19

2 min read

Hønefoss BBK stiller i år med et nykomponert G-19 lag. Noen sentrale spillere på fjorårets G-19 lag er blitt for gamle, men spennende spillere fra årsklassen 2001 sammen med 2000-spillerne danner nå et nytt lag.

Selvom de fortsatt mangler litt samspillerfaring, var det en spent gjeng som startet sesongen mot et fysisk robust lag, Bislet, i Hønefoss Arena lørdag. Bislet viste aggresivitet og styrke fra kampstart, og hadde initiativet i kampen. Etter halvspilt kamp ledet de med 9 poeng. HBBK-spillerne hadde slett ikke gitt opp, og viste i den tredje perioden noe av det de er gode for, og spilte seg skikkelig inn i kampen. Stemningen i hallen steg da HBBK-gutta spiste seg sakte, men sikkert innpå Bislet. Med ett minutt igjen av tredje periode, scoret Anders Pettersen en 3-poenger som resulterte i en ledelse til HBBK-gutta for første gang i kampen. Bislet klarte å score på slutten av perioden, og ledet 40-39 før siste periode. To kjappe 3-poengere av Anders Minde og Michael Sarkkinen i begynnelsen av den siste perioden, gjorde sitt til at HBBK fikk godt grep om kampen. Da Anders Minde lyktes med en ny 3-poenger litt senere, var dette en god vitamininn-sprøytning, og til stor jubel vant HBBK 57-50. En flott lagseier.

Søndag gikk turen til Skien for å spille mot en av seriefavorittene. HBBK-gutta kom meget godt i gang, og ledet førsteperioden helt til siste sekund, men Skien fikk en litt for enkel scoring helt «på tampen» og vant perioden 10-9. Skien har en meget god spiller som i tillegg til gode ballferdigheter rager 2,07 m over golvet. Anders Minde klarte å holde ham borte fra kurven i starten på en imponerende måte, men feiltrøbbel gjorde sitt til at Skienspilleren fikk litt mer «armslag» etterhvert, men det var helt jevnt til siste spilleminutt før halvspilt kamp. Dessverre fikk Skien noen poeng litt for enkelt helt på slutten, slik at de ledet 32-25 halvveis. De to siste periodene ble noe tyngre for HBBK, men de viste likevel periodevis hva som bor i laget. Skien seier på 75-49 føltes større en forskjellen på lagene. Alt i alt en sesongåpning som gir håp om god basketball videre utover i sesongen.

Gutta som var med i helgen og poengscoren: Robert Sistona (11p), Stanley Apilado (4p), Sander W Jensen (11p), Michael Sarkkinen (28p), Håkon Trume (8p), Kristian Haraldsen (bare søndag), Henrik Floa (15p), Anders Pettersen (17p), Kenan Keric (bare lørdag) og Anders Minde (12p).

Svein Roger Eriksen

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.