23. september, 2023

Kampreferat Gutter 19 mot Bygdøy

Svein Roger har skrevet litt fra søndagens G19-kamp mot Bygdøy.

Hønefoss BBKS G-19 med kjedelig tap.

Søndag møtte HBBKs G-19 lag Bygdøy på hjemmebane i Hønefoss Arena. Selv om det ble et klart tap mot Bygdøy på bortebane, var det som vanlig et HBBK-lag som gikk på banen for å vinne. Gutta vet at de kan matche de beste når alt går som det skal. Dessverre kunne ikke en spiller som har vist svært mye bra på treningene i det siste, Michael Sarkkinen, spille p.g.a. sykdom. Anders Pettersen fra G-17-laget stilte velvillig opp, og det skulle vise seg å bli til hjelp. Han både scoret fine poeng på et innhopp, og kunne i tillegg steppe inn da HBBK fikk to mann utvist.

Bygdøy tok ledelsen, men halvveis i den første perioden kom Kuba Dobkowski virkelig i gang. Han gjorde Bygdøys kjente trenerprofil Mark Digiacomo lettere fortvilet med sine 11 poeng. HBBK vant den første perioden 15-14. Mark satte frimerke på Kuba, og HBBK-gutta mistet noe av flyten i spillet sitt i den andre perioden.Dette bidro til at Bygdøy ledet 26-18 halvveis. Dessverre fikk Bygdøy en for god start på den tredje perioden, og de fikk en 34-18 ledelse. Så jevnet spillet seg ut, men Bygdøy fikk en 3-poenger helt på slutten, slik at de ledet 46-29 før siste periode. G-19-gutta har hele sesongen vist svært god moral, og står alltid på til siste slutt. Etter at Bygdøy fikk de første 4 poengene i perioden, fikk HBBK-gutta tak på spillet igjen, og selvom sterke og viktige Anders Minde måtte ut p.g.a. sin femte feil allerede etter 2 minutter, klarte gutta å kutte ledelsen til 54-44. Mark måtte ta time-out, og klarte å få samlet sine gutter noe. Kampen endte med tap 46-58, men den siste perioden vant HBBK 17-12. Det var flere ting å glede seg over i kampen. Adrian Huse spilte en meget god forsvarskamp og Håkon Rolfsøn spilte smart og tok utallige returer både defensivt og offensivt. En småsyk Vegard Bonsaksen scoret på 6 straffer på rad, og Kuba Dobkowski viste styrke og mot.

Gutta som var med: Vegard Bonsaksen (12p), Anders Pettersen (4p), Håkon Rolfsøn (5p), Tobias Bråten (2p), Adrian Huse, Kuba Dobkowski (21p) og Anders Minde (2p).

Svein Roger Eriksen