23. september, 2023

Klipp fra Eliteårene

Diverse klipp fra basket.no – fra Eliteseireårene:

231098 : MITRALJØSE-SHOW: Bærums Verk fikk ikke kontroll over gjestene Hønefoss før de klarte å stoppe Fred «Machinegun» Erlandsen. Maken til skyting er det lenge siden noen av Verket-spillerne har sett – det måtte være Torbjørn Fritzen og Jan-Tarald Jansen da de tok skytterprøven i Idrettstroppen. Anført av en feberhet Fred holdt Hønefoss ledelsen gjennom hele førsteomgang, og de øvrige spillerne fulgte opp. Et lite spørsmålstegn likevel ved amerikanske Adam Taylor som debuterte i går: Enten hadde han nettopp tatt skuddvaksine, eller så har han undertegnet en kontrakt hvor Hønefoss bare har krysset av for returer og trashpoints. Hønefoss trenger ham også som en offensiv trussel. Nå kunne Bærums Verk konsentrere all oppmerksomhet om Fred Erlandsen, og fikk også tak på det defensive etter pause. Patrik Sandström var som vanlig solid for hjemmelaget, og var en viktig brikke i begge ender av banen.

Poeng Bærums Verk : Rotegård (4), Sandström (21), Steensland (10), Gjerde (5), Thorrud (4), Fritzen (14), Karlsen Ahlberg (3) og Knudson (28).

Poeng Hønefoss : Ramberg (2), Hansen (7), Gruer (14), Erlandsen (39), Kjønø (6) og Taylor (7)

281098 : FRED BESTE NORSKE: Fred Erlandsen (Hønefoss og seniorlandslaget) ser ut til å være inne i sin beste sesong som basketballspiller. «MG» Erlandsen utmerker seg med en plass på topp-10 listen i alle kategorier, med unntak av treffprosent på 2 poengs.-skudd (men han skyter jo stort sett 3’ere – gjør han ikke?) Plasseringene er imponerende: På 5 kamper har han spilt 35,6 minutter, scoret 26,6 poeng, truffet på 48,7% av 3 poengerne, 82, 4% på straffer – han har tatt 9,2 returer, gitt 6,4 assists og tatt 4,4 steals.

291098 : ELITE MENN: KB-HØNEFOSS 63-77: Etter at Kristiansand tok føringen i starten av kampen kom Hønefoss sterkt etter pause og vant en kontrollert seier. Atter en gang var det Fred Erlandsen som dominerte for Hønefoss med 24 poeng og blant annet imponerende presisjon fra straffemerket, 10 treff på 10 forsøk. Hønefoss har dermed klart å opparbeide seg en fordel i kampen om å kapre en av de fire topp-plassene i forhold til to av sine sterkeste motstandere; KB og Tromsø.

011198 : METTE SKAL SPILLE FOR HØNEFOSS: Mette Bjørgen har søkt overgang fra Gimle til Hønefoss og hun vil være spilleklar for laget fra Ringerike med det første. Som kjent har Mette spilt for Hønefoss i mange år før hun sist høst flyttet til Bergen for å studere. Nå er hun altså tilbake på hjemlige trakter noe som sikkert vil glede coach Sims ettersom hans lag har strevet noe i sesongstarten.

061198 : KRISTINE & FRED «ADIDAS MÅNEDENS MVP» I OKTOBER: Kristine Austgulen (Gimle) og Fred Raimo Erlandsen (Hønefoss) stakk av med den første tittelen i «Adidas Månedens MVP». Kristine tok en overlegen seier for kvinner, og fikk 56% av stemmene fra leserne på «basket.no». Ungjenta fra Bergen er seriens toppscorer, og berømmes av stemmegiverne som et multitalent på banen. Fred Erlandsen fikk til slutt 28% av stemmene, og utmerker seg ved å få stemmer fra hele landet. Det er ikke bare lokalpatriotene som har fått med seg at Fred har hatt en kjempestart på sesongen. Storskytteren fra Hønefoss har ledet laget fra storseier til storseier, og hevder seg i alle statistikk-kategorier.

091198 : SERIERUNDEN: Ingen store overraskelser denne seriehelgen. På herresiden var det mest forventninger til østlandsoppgjøret mellom Hønefoss og Asker. Fred Erlandsen var som vanlig denne høsten i vanskelig lune og noterte seg for denne gangen 27 poeng i en severdig kamp som endte med 14 poeng pluss til Hønefoss. Kanskje enda mer imponerende var Hønefoss Adam Taylor som noterte seg for 20 poeng og like mange returer. Hønefoss som har gjort det bedre enn mange hadde trodd før sesongstart truer nå «de tre store» på toppen. Mestskårende for Asker var som vanlig Amir Alagic og Terence Randolph med henholdsvis 18 og 20 poeng.
Resultatene:
EM Hønefoss – Asker 88-74
EK Ullern – Hønefoss 84-51

161198 : Kampen mellom Ammerud og Hønefoss var imøtesett med stor spenning, men da Adam Taylor måtte ut med overtråkk etter kort tid, var kampen i realiteten over. Hønefoss storskårer Fred Erlandsen ble holdt til 2 (!) poeng etter en imponerende forvarsjobb av svenske, Tomas Olson.

171198 : FREDE INN, BENNY UT: Frede Gruer (Hønefoss) er av LK/NBBF tatt ut til å spille utfordrerlandskampen i Grimstad 28. november. Benny Thorrud (BVIF) har meldt forfall etter at han brakk armen i USA.

301198 : STATISTIKK – Ti BESTE, ELITE KVINNER: Ny oppdatert oversikt over de ti beste spillerne i hver kategori er utarbeidet. Verd å merke seg er at Gimles Kristine Austgulen fremdeles skårer mest og at Julie Helgesen (Hønefoss) har sittet på benken kun i 4 minutter totalt i de fem kampene hun har spilt.

011298 : DE TI BESTE ELITE MENN: Det er nå utarbeidet en ny statistikkoversikt over de ti beste spillerne pr. 30. november. Ikke overraskende er det utlendingene som dominerer. Eneste nordmann som topper en kategori er Frode Ramberg fra Hønefoss som har en imponerende treffprosent fra 3-poengsavstand.

071298 : 2 X MVP TIL BERGEN: Kristine Austgulen (Gimle) tok sin andre seier i «Adidas Månedens MVP», mens Ulrikens Pat Grabner ble kåret til november-MVP i november i eliteserien for menn. Kristine fikk overlegent flest stemmer også denne måneden: Hun stakk av med 55 % av stemmene med Hønefoss’ Julie Helgesen (28%) og EB-85s Pernille Helgerud Andersen (7%) på de neste plassene. Pat Gabner halte i land en hårfin seier med 25% av stemmene. Fred Erlandsen (Hønefoss) ga ham kamp helt til siste slutt med 24% av stemmene, mens Rodney Hawthorne (KB) fikk 15% og Tromsøs Kelvin Woods (12.5%)

101298 : Jevn kamp, stor seier. Du finner neppe noen i Hønefoss som mener det var en sensasjon når hjemmelaget slo Bærums Verk i går. Det er nok likevel mange som synes 93-78 til Hønefoss var i meste laget. Den første virkelige testen for Verkets Landis Williams var imøtesett med spenning, men Verket manglet intensitet og vilje. Adam Taylor spilte en praktkamp for Hønefoss etter et skadeavbrekk, og med 20 poeng og returer i lassevis var han viktigst for hjemmelaget. 15 poeng-seier til Hønefoss forteller lite om kampbildet: Med ett minutt igjen å spille ledet Hønefoss med tre poeng: En trepoenger fra Fred Erlandsen, en grov Bærums Verk-turnover og et trepoengs-forsøk der Mathias Eckhoff ble foulet (han mente det i hvert fall selv) avgjorde kampen. Landis Williams og Patrik Sandström fikk sine fjerde fouls rett etter pause BVIF : Greg Knudson (18), Landis Williams (14) Hønefoss : Fred Erlandsen (22), Adam Taylor (20).

111298 : Bøker under juletreet? Fred Erlandsen: Situasjoner der du ikke bør skyte.

141298 : (Fjellhamar–Kristiansand 62-87, Hønefoss–Kristiansand 60-65)
17 år gamle Audun Hansen fikk sitt desiderte gjennombrudd for Kristiansand Basket denne helgen. KB tok med seg to seire fra Østlandet, og på en helg da ellers sentrale Rodney Hawthorne sviktet tok Audun Hansen og David Baldwin ansvar. Hønefoss klarte selv å kaste bort seieren i en kamp der de hadde ledelsen store deler av kampen. Men med Fred Erlandsen ute med fem fouls gikk det meste i stå. Adam Taylor forlot banen med fem fouls bare to minutter før slutt, og da var det duket for KB som grep sjansen begjærlig. KB (mot Fjellhamar): Audun Hansen 23. Fjellhamar: Erlend Weinholdt 15. KB (mot Hønefoss): David Baldwin 17. Hønefoss: Adam Taylor 17.

(Hønefoss–EB-85 49-50)
En trepoenger fra Hønefoss i sluttsekundene gjorde resultatet mot EB-85 mer flatterende enn kampbildet skulle tilsi. EB-85 førte kampen og ledet med komfortable 10 poeng midtveis i siste omgang. For EB-85 var dette en nøkkelkamp som gjorde godt for selvtilliten før sluttspillet.Unge Tove Winnæss gjorde en solid jobb for EB-85, mens Julie Helgesen stadig vekk er (litt for) sentral for Hønefoss.

All Star-coacher
David Swan (Ulriken) og Morten Sandnæs (KB), får æren av å coache «kystkameratene» i All-Star-kampen i Bergen i begynnelsen av februar. Baard Stoller (Bærums Verk) og Ola Gravem Knutsen (Hønefoss) skal trene «Oslo-laget». De beste spillerne fra hvert lag blir plukket ut til å spille kampen.