InfoReferat fra første dag av Hønefoss Sparebanks skolecup

17. januar, 2018by Tomas Johansen

Stor fart, høy stemning og jevne oppgjør i Hønefoss Sparebanks skolecup i basket.

Første dag av totalt tre innledningsdager i årets skolecup i basketball, ble arrangert tirsdag i den nyoppussete Ringerikshallen. Det ble en dag preget av spenning til det siste, og takket være meget godt forberedte og samarbeidsvillige lagledere, gikk dagen helt etter et tettpakket spilleoppsett. Det setter alltid en ekstra spiss på dagen å oppleve entusiastiske lagledere sammen med ivrige spillere, og det varmer å oppleve at de samme entusiastiske laglederne applauderer gode prestasjoner av motstanderen. Det ble også meldt fra de som betjente «kafeterian» at det var meget god stemning der med hyggelige kommentarer og smilene satt løst.

Les videre nedenfor.

På ungdomstrinnet ble det i gutteklassen utrolig jevnt. Det skulle vise seg at Hov, som seilte opp som favoritt til å vinne puljen etter seier mot Hole i første kamp, ble slått ut på målforskjell da Hole slo Veienmarka i dagens siste kamp. Puljevinner ble faktisk Hole med +4 poeng, mens Veienmarka med sine -1 gikk forbi Hov som hadde -3 i målforskjell. Hole og Veienmaka er klare for semifinale i februar. På jentesiden var det Hov som gikk seirende ut og vant puljen etter to greie seire, mens Veienmarka knep den andre plassen til semifinalespill ved å slå Hole 20-11.

I klassen for barneskoler ble det på jentesiden Eikli som sikret seg en semifinaleplass etter 3 seire. To av dem kom etter ettmålsseire. Dagen for barneskolens kamper ble avsluttet med den jevneste kampen i historien mellom Sundvollen og Veien. Det måtte 3 ekstraomganger til før Sundvollen kunne feire 10-8 seier. På guttesiden virket guttene til Røyse og Veien som sterke, og ved en tilfeldighet ble kampene på guttesiden avsluttet med ren finale mellom dsse to lagene. Veien viste i starten styrke og ledet på det meste 8-2. Så gikk det litt i stå for dem, mens et velspillende Røyselag kom til med sitt gode samspill. Stor jubel da Røyseguttene sikret seg plassen i semifinalen med 10-8 seier.

Skolecupen fortsetter kommende tirsdag med en spilledag der det kun er barneskoler som er involverte.

Skrevet av Svein Roger Eriksen, turneringsleder.

Resultater fra første dag :

Stor bane

Hov – Veienmarka (UJ) 21 – 2

Sundvollen – Røyse (BG) 6 – 10

Hole – Hov (UG) 10 – 12

Hole – Veienmarka (UJ) 11 – 20

Veienmarka – Hov (UG) 17 – 12

Hov – Hole (UJ) 16 – 10

Veienmarka – Hole (UG) 8 – 14

Veien – Røyse (BG)  8 – 10

Røyse – Eikli (BJ) 12 – 14

Liten bane

Veien – Eikli (BG) 18 – 4

Veien – Eikli (BJ) 12 – 14

Røyse – Sundvollen (BJ)  2 – 0

Veien – Sundvollen (BG) 22 – 2

Røyse – Veien (BJ) 28 – 8

Røyse – Eikli (BG) 18 – 8

Eikli – Sundvollen (BJ) 14 – 6

Eikli – Sundvollen (BG) 4 – 24

Sundvollen – Veien (BJ) 10 – 8(3 ekstraomganger)


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/honefhln/public_html/wp-content/themes/oxigeno/views/prev_next.php on line 10
previous
Resultater første dag av skolecupen

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/honefhln/public_html/wp-content/themes/oxigeno/views/prev_next.php on line 36
next
Hele ni kamper i helga