12. juni, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Skolecupen er i gang !

3 min read

I dag, tirsdag 22.januar, ble første dag av årets utgave av Hønefoss Sparebanks skolecup i basketball arrangert i Ringerikshallen.

Svein Roger har skrevet litt fra dagens kamper :

Hønefoss Sparebanks skolecup i basketball er i gang.

Hønefoss Sparebanks skolecup i basketball er i gang, og den første dagen ble preget av mye godt spill. Nivået på spillet den første dagen er nok bedre enn på lenge. Svært gledelig var det at alle de deltagende skolene viste at de hadde lært mye basketball. Det er lenge siden alle lagene har klart å levere så mye bra som på denne åpningsdagen. På jentesiden var det Veien og Helgerud som gikk videre til sluttspillet. I Veiens gruppe viste Sundvollen stor stigning fra sin første kamp mot Vang, som de tapte forholdsvis klart, for mot Veien som vant gruppa, tapte de bare 2-6. Helgerud skole viste i den andre gruppa mye meget god basketball. Helgerud har noen teknisk meget gode spillere, som i tillegg også har høyden med seg. I deres siste kamp mot Ullerål møtte de imidlertid tøff motstand. Ullerål-jentene hadde nok «fulgt med i timen», og visste hvilke spillere det var spesielt viktig å presse hardt. Det er meget godt gjort å klare 10-18 mot det laget Helgerud har i årets cup. Helgerud og Veien er videre til sluttspillet i Hønefoss Arena torsdag 14. februar.                                                                                                                                       

Helgerud viste på guttesiden at de skal bli vanskelig å hamle opp med i årets cup. Laget har bra høyde og mange gode teknikkere. Laget har meget sikre gutter på «lay-ups», og når de i tillegg har gutter med et meget godt langskudd, ja, da blir de vanskelige å slå. Det som var spennende, var å se innsatsen til motstanderne. Selvom Helgerudgutta lyktes med det meste, ga Sundvollen og Veien aldri opp. I den andre gruppa ble det svært jevnt, og alle tre lagene hadde en kamp der de fikk ut sitt beste. Sokna og Ullerål spilte først en jevn kamp der Sokna «trakk det lengste strået», som det heter, og vant 8 – 4. Så møttes Sokna og Vang til dyst. Her viste Vang mye god basketball og vant 24 – 6. I den siste kampen skulle så Ullerål og Vang gjøre opp seg imellom. Etter de to første kampene, trodde nok de fleste på en grei seier til Vang. Kampen skulle vise akkurat det som er litt fascinerende med basketball, nemlig at taktikk og det å holde hodet kaldt i de rette situasjonene, kan gjøre store utslag. Ullerål kjempet hardt, og visste nok hvem de måtte passe ekstra på hos Vang, og klarte å få de første 4 poengene. Etter som kampen skred fram, ble det tydelig at Vangspillerne kjente på at tida løp fra dem, og da ble det nok litt for mye stress i hodene. Da de klarte å utligne, trodde nok de fleste at de ville dra seieren hjem, men innsatsfylte Ullerålgutter bare ville vinne kampen, og det klarte de. Dette førte til at alle de tre lagene endte opp med en seier hver, men Vang skole går til sluttspillet på bedre målforskjell.

En flott basketdag med stor stemning, godt humør og svært mange positive lagledere og spillere, gjør at det ses fram mot flere spennende oppgjør de neste to dagene av det innledende spillet.  


Sokna viser at de har lært godt forsvarsspill, og Helgerudjentene vet å posisjonere seg.


Hønefoss Basketballklubbs yngre spillere holder orden på kampene. Her representert ved Kenan Keric og Cathrine Fornæss.

Foto: Line Minde

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.