29. november, 2023

Slik var sluttspillkampene for ungdomsskolene

Hole ungdomsskoles gutter innfridde, mens Haugsbygd jenter overrasket.

Hønefoss Sparebanks skolecup ble i går avsluttet med finalespill for ungdomsskolene i Hønefoss Arena.

mobilen februar 054

Christopher S. Vosgraff får vinnertrofèet av Ole Jan Aslaksrud med Hov spillerne applauderende i bakgrunnen.

Semifinalene for guttene gikk som forventet. Hole ungdomsskole var skyhøye favoritter, og de innfridde til fulle med solid 53-8 seier over et hardtkjempende Tyristrand. I den andre kampen var Hov favoritter mot Veienmarka, og siden Veienmarka manglet et par sterke spillere, dro Hov hjem en grei seier på 25-17.

På jentesiden ble dette kvelden for overraskelser. Tyristrandjentene var favoritter mot Haugsbygd, og de opparbeidet seg også en god ledelse på 15-7 i første periode, men Haugsbygdjentene kjempet seg imponerende tilbake i kampen. I den andre perioden kom de i førersetet, og selvom Tyristrand så ut til å komme tilbake, dro Haugsbygd hjem en overraskende 28-25 seier. I den andre semifinalen var Veienmarka ungdomsskole favoritter. De opparbeidet seg også en tilsynelatende «sikker» ledelse over Hov til pause, men også i denne kampen fikk man se at kamper fort kan snu. Med målbevisst «coaching» av Fred Erlandsen, overrasket Hov med 18-13 seier.

Bronsefinalen for guttene mellom Tyristrand og Veienmarka ble uhyre jevn. Veienmarkaguttene så ut til å dra hjem seieren, men en god avslutning av Tyristrand, sørget for en 26-24 seier og bronsemedaljer.

Bronsefinalen mellom jentene til Tyristrand og Veienmarka, ble en fartsfylt og fin kamp. Begge lagene viste samspill av meget god standard, men flotte kombinasjoner ga litt for lite uttelling i forhold til spillet. Begge lag har gode balljenter, men de aller fleste satser på håndball, så at treffsikkerheten  ikke er helt på høyden sier seg selv. Denne gangen var det Veienmarkajentene som trakk det lengste strået og vant 22-17.

I guttefinalen viste Hovguttene meget godt spill i starten, og for første gang i årets skolecup, måtte Hole se at motstanderen ledet over dem helt i starten. Det tok likevel ikke lang tid før Michael Sarkkinen med sin eksepsjonelt gode spenst og «timing» snappet ball på ball fra Hov, og da de andre «klassespillerne» fra Hole virkelig meldte seg på, dro Holeguttene fra. Selvom Hovguttene kjempet og kjempet, måtte de innse at Hole dro hjem den sikreste finaleseieren på guttesiden i cupens historie med 44-9.

I jentefinalen mellom Hov og Haugsbygd var Hov favoritter, men også i denne kampen overrasket Haugsbygd. Jentene deres viste at med hurtighet og fokus kommer man langt. Haugsbygdjentene dekket opp Hovjentene over alt, og klarte gang på gang å sette fortvilte Hovjenter i trøbbel. De slet med å finne ut av hvordan de skulle komme forbi disse jentene «som var over alt». Haugsbygdjentene fikk etterhvert opparbeidet seg en solid ledelse, og selvom Hovjentene i siste halvdel av den siste perioden, fant mer ut av hvordan de skulle komme forbi, maktet de aldri å komme ajour. Haugsbygd ble årets vinnere med 18-12. For skolecupen er det spennende at slike «underdogs» slår til, men det er sikkert ikke jentene til Tyristrand og Hov enige i. Premieutdelingen for jentene ble en flott avslutning av årets skolecup. Det var flott av Veienmarkajentene å bli igjen til slutt, for det blir ekstra fint når alle tre medaljevinnerne står samlet.

Markedssjef i Hønefoss Sparebank Ole Jan Aslaksrud og lederen i HBBK Magnus Herstad foresto premieutdelingen. Gullvinnerne fikk i tillegg til hver sin medalje også en t-skjorte som bevis på at de var skolecupvinnere.