17. juli, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Tøff helg for G19

3 min read

Svein Roger har skrevet litt fra helgas to G19-kamper.

Tøff helg for Hønefoss BBKS G-19.
Hønefoss BBKs G-19-lag møtte lørdag Persbråten i Hønefoss Arena. I bortekampen mot laget ble det et klart tap, men HBBK-gutta visste at de spilte under pari i den kampen, så de gikk på banen for å vinne. For en start det ble. Gutta viste virkelig hva som bor i dem, og de vartet opp med strålende angrepsspill og forsvar. Etter halvspilt periode ledet HBBK 13-3. Pers-bråten fikk etterhvert til noe bedre angrepsspill, men HBBK-gutta ledet klart 22-15 etter første peiode. HBBK-gutta fortsatte med det gode spillet i mer enn 7 minutter av den andre perioden, og de ledet 28-18. Dessverre ble Persbråten «sluppet inn» i kampen igjen med litt for enkle 9 poeng på slutten av perioden, slik at stillingen var 30-27 til HBBK halvveis. Tredje periode har vært et lite problem denne sesongen, og slik ble det dessverre også denne gangen. Kun 7 poeng ble plusset på, men brukbart forsvarsspill hindret for stor ledelse til Persbråten. Før den siste perioden ledet Persbråten 39-37, og halvveis i den siste perioden ledet de 46-42. Avslutningen på kampen ble preget av mange dårlige valg, og lufta gikk ut av gutta. Et forsmederlig tap på 57-42, var hardt å fordøye etter en fantastisk førstedel.
Altfor tidlig søndag morgen bar til Oslo for ny kamp mot Kjelsås. Det var tungt å komme ordentlig i gang i denne kampen, men håpet var at det ville løsne etterhvert. Første periode ble preget av for mange bom fra HBBK-gutta, og da forsvaret heller ikke var av lørdags-merket, ledet Kjelsås komfortabelt 19-10. Den andre perioden ble mye lik den første, men med noe bedring av forsvarsspillet. En lav score til begge lag, og stillingen var 32-15 til Kjelsås halvveis. I den tredje perioden jevnet kampen seg ut, men Kjelsås økte til en 21-poengsledelse halvveis i perioden. Før den siste perioden ledet Kjelsås så klart som 45-28. HBBK-laget ble enig om å forsøke å vinne den siste perioden. For en periode det skulle bli. HBBK-gutta vartet opp med strålende forsvarsspill, og plutselig løsnet det også framover. Utrolig nok klarte gutta å utligne til 45-45, altså uten at Kjelsås i det hele tatt maktet å score i løpet av de første 6 minuttene. Hele 3 3-poengere fant veien i kurven ved 2 av Anders Minde og en av Kuba Dobkowski. Kjelsås la så i en 3-poenger, men Anders Minde kvitterte umiddel-bart med en ny 3-poenger. På stillingen 48-48 stod kampen og vippet, og dessverre gikk nok noen dommeravgjørelser ikke HBBKs vei. Anders Minde ble utvist, og lagets kaptein, Vegard Bonsaksen fikk sin 4.feil. Det skulle vise seg at en svært heldig 3-poenger fra Kjelsås skulle avgjøre kampen helt på tampen. Det var surt å tape 51-48 etter den fantastiske opphen-tingen og gode sjanser på slutten som ikke ga straffer. Det er likevel en fin erfaring å ta med seg videre at det nytter å hente inn mye på kort tid med solid forsvar og topp innsats.
Gutta som spilte kampene: Vegard Bonsaksen (11p), Adrian Huse (1p), Håkon Rolfsøn (7p), Tobias Bråten, Michael Sarkkinen (20p), Kuba Dobkowski (34p) og Anders Minde (17p).


 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.