17. juli, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Endelig seriekamper for basketballjentene igjen!

2 min read

Kampreferat fra Svein Roger fra Jenter 15 og Jenter 16 sine kamper i helga.

Endelig seriekamper for basketballjentene igjen!

Etter snart et helt år uten seriekamper i basketball for treningsvillige basketjenter, kunne draktene igjen tas på til kamp i Hønefoss Arena denne helgen. Jenter 15 og jenter 16 trener sammen og har mye glede av dette, og når så de første seriekampene blir lagt til jentenes hjemmebane og på samme dag, lå alt til rette for en fin dag. Spenningen var stor, for man visste lite om hvordan motstanderne hadde kommet seg gjennom «koronapausen». I begge kampene skulle det vise seg at følelsen av å ha jobbet godt på trening ga positive utslag.

Jenter 16 var det første laget i Hønefoss BBK til å få en skikkelig basketballkamp igjen. Dette jente-laget har mistet 2 meget gode spillere, så «stallen» er ikke så stor, men de 7 jentene som utgjorde laget denne helgen holder meget god standard. De har trent godt, og motstanderen, Bislet, slo de komfortabelt før koronapausen. Det skulle fort vise seg at HBBK-jentene hadde brukt tida klart best. Den første perioden ga rekorduttelling med hele 38 poeng, og siden Bislet kun klarte 2 poeng, forteller det også om godt forsvarsspill. Jentene fortsatte med stor fart og presisjon og ledet hele 64-10 halvveis i kampen. Tuva klarte de ikke å stoppe, og når så både Emely Sofie, Margrethe, Isolde og Sara viste at de kunne treffe på langskudd, og Erika og Kristina viste intensitet både i forsvar og angrep, ble det vanskeligere og vanskeligere for Bisletjentene å finne måter å stoppe HBBK-jentene på. HBBK-jentene er nå så gode at alle er trusler i angrep, og derfor vanskelige å stoppe som lag. Da kampen var slutt viste tavla hele 118-21.

To timer senere var det jenter 15 sin tur mot Langhus Lions. Dette laget var helt ukjent for HBBK-jentene, så spenningen var stor. HBBK stilte med 3 jenter som ikke har spilt kamper før, men hadde noen med god erfaring rundt seg. Selv om noen solide jenter ikke kunne spille kampen p.g.a konfirmantopplegg, kom laget utrolig godt i gang. Etter den første perioden ledet de 20-0, men jentene fra Langhus var nok bedre enn resultatet kunne tyde på. De kom da også mer med i kampen etter hvert, men likevel ledet HBBK-jentene komfortabelt 32-8 halvveis. I den andre halvdelen av kampen mistet nok jentene konsentrasjonen noe innimellom, men ble ofte reddet av Thea R. som har en fart ingen på banen kunne matche. Jentene kunne til slutt juble over å ha vunnet sin første kamp etter koronapausen 57-26.

Jenter 16 :

Jenter 15 :

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.