12. juni, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

Seier i første kamp for damene

3 min read

Svein Roger har skrevet litt fra damelagets kamp mot Bygdøy på lørdag.

Hønefoss Basketballklubbs damelag i 2. divisjon endelig i kamp.

Etter å ha vært uten seriespill en hel sesong, var det endelig klart for kamp i 2. divisjon for damelaget til Hønefoss. Laget har mistet noen spillere etter opprykket ble kart p.g.a skole og studier, men har fått tilbake Sandra Kvamme etter studier, og noen av jentene på klubbens 16-årslag har nå kommet opp på et så høyt nivå at de klarer seg godt blant damene. I denne første kampen var det Sara Stojanovic og Tuva Rotherud som var med. Hege Mora er også tilbake etter svangerskap, men kunne ikke være med i kampen. En liten fordel med koronapausen er at lagets store drivkraft, Elin Kvisgaard Gulbrandsen, har rukket et svangerskap og kommet tilbake i oppsiktsvekkende god form igjen. Laget har en uvanlig sammensetning aldersmessig med Ida Hamremoen som om noen dager runder 48 år, og Inger-Lise Ruud på 47 år i den «ene enden», mens Tuva og Sara er 15 og 16 år. Et spesielt poeng i denne sammenhengen i forbindelse med at klubben feirer 35-årsjubileum denne uken, er at Inger- Lise var med på klubbens første trening høsten 1986 og holder fortsatt imponerende godt nivå, noe bl.a hennes 14 poeng i helgens kamp viser. Både Ida og Inger-Lise går foran som store forbilder treningsmessig. De stiller på alle treninger og tar med seg et ønske om å gi alt inn i treningene, og helst vil de vinne alle de konkurransen som blir lagt inn.

Det var et spent lag som varmet opp til kamp mot Bygdøy, og da hoppballen var tatt, ble det kjempet hardt. Etter første periode stod det 14-14, men laget følte nok at de burde ha en god mulighet her, og i den andre perioden tilrev de seg et forsprang gjennom strålende innsats. Halvveis ledet de 37-29, og da de klarte å øke med ytterligere 6 poeng før siste periode, så det lyst ut. Bygdøyjentene var nok temmelig oppgitte over Elins fart, teknikk og kondisjon, men i den siste perioden fikk vi igjen se hvor fort ting kan snu i basketball, for Bygdøyjentene kjempet seg inn i kampen igjen og var kun 5 poeng bak etter noen minutter. Noe av årsaken var nok at Ida slet med feilproblemer og måtte ut med skummelt mange minutter igjen. Ida er en svært viktig spiller på laget med sin rutine og kompromissløse spill, men damene viste at de hadde mer å gå på, og fikk til en meget god avslutning på kampen. Da det på lystavla i hallen stod 76-58 ved kampslutt, var det stor stemning blant alle involverte.

De som spilte kampen med scoren i parentes: Sara Stojanovic, Elin Kvisgaard Gulbrandsen (20p), Malene G. Høllo, Lise Løken (9p), Inger-Lise Ruud (14p), Tuva Rotherud (12p), Sandra Kvamme, Ida Hamremoen (8p) og Maria Erlandsen (13p).

 

På bildet bak fra venstre: Elin K. Gulbrandsen, Sandra Kvamme, Ida Hamremoen, Tuva Rotherud, Lise Løken, Maria Erlandsen og trener Fred R. Erlandsen.
Foran fra venstre: Ass.trener Svein Roger Eriksen, Sara Stojanovic, Malene G. Høllo og Inger-Lise Ruud.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.