12. juni, 2024

Hønefoss Basketballklubb

Basketball – vår lidenskap !

G16 vant jevn kamp

2 min read

Etter å ha spilt G17-kamp i Oslo kl 1300 gikk turen til hjemmekamp i G16-serien i Hønefoss Arena kl 1700. Motstander i kampen var Kolbotn 2.
I starten av kampen presset Kolbotn HBBK med et sonepress som skapte litt problemer, men etter et par små justeringer klarte vi for de meste å bryte presset. HBBK satt sjansene sine i angrep og ledet 17-12 etter en periode.
Den andre perioden fortsatte der første slapp og lagene fulgte hverandre, men hele tiden med HBBK litt foran i målprotokollen. På det meste var HBBK oppe i en ti-poengs ledelse, 28-18, med tre minutter igjen av andre periode. Kolbotn klarte å redusere ledelsen til syv poeng, 32-25, ved halvspilt kamp. I den tredje perioden var det lite som stemte offensivt for hjemmelaget, selv om de beholdt ledelsen til det gjenstod noen sekunder av perioden. Kolbotn avsluttet best i den tredje perioden og ledet 36-38 før de siste ti minuttene. I starten av siste periode var det Kolbotn som hadde momentum i kampen og ledet med fire poeng, 38-42, etter tre minutters spill. HBBK-gutta så ut til å få det vanskelig, men en steal fra Markus Rovelstad med påfølgende scoring, en straffescoring fra Julian Torjussen, to poeng fra Oliver Nævdal og nok en scoring fra Markus i løpet av to minutter tok hjemmelaget tilbake ledelsen. 45-42 ved halvspilt siste periode. Det ble ikke mange scoringer på slutten som var preget av middels gode avslutninger, flere feilpasninger og bomskudd fra begge lag. Kolbotn scorte først og reduserte ledelsen til ett poeng før Carl Chavez scorte på et flott skudd. Igjen reduserte gjestene til 47-46. Kampen stod og vippet da Kolbotn bommet på to straffer. Julian Torjussen fikk tak i returen og ble feilet. I og med at det var lagfeil skulle det skytes to straffer med 2,3 sekunder igjen.
Julian beholdt roen og traff på begge skuddene til ledelse 49-46. Kolbotn tok timeout og klarte å få en avslutning, men den var ikke i nærheten av kurven og HBBK vant en jevn og spennende kamp.

HBBKs lag : Markus Rovelstad 6, Magnus Bråthen, Carl Chavez 13, John Lagutin 1, Emil Avkjærn, Sebastian Hansen, Brage Trøften 2, Herman Lie, Albin Rrahmani 2, Julian Torjussen 7, Oliver Nævdal 12 og Florian Rrahmani 6.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.